Richard Dučaj - D & D

Premio - vec dôvery !

Dunlop Winter Response 2 obsadila najvyššie miesta

Pneumatika Dunlop Winter Response 2 obsadila najvyššie miesta v odborných testoch nezávislých organizácií

Testy pneumatík potvrdzujú, že značka Dunlop je na zimu pripravená

Bratislava 15. novembra 2013 – Nová pneumatika Winter Response 2 spoločnosti Dunlop, jednej z najvýznamnejších svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík, získala výborné hodnotenie v nedávnych testoch zverejnených v renomovaných európskych motoristických časopisoch.

Nezávislé testovanie organizované motoristickou organizáciou ADAC [1] preukázalo, že pneumatika Dunlop Winter Response 2 je vyvážená, má najlepšie hodnotenie na mokrej vozovke, na snehu ako aj v spotrebe paliva. Tieto výsledky prispeli k dosiahnutiu hodnotenia “Good/dobré,” čo je najvyššie hodnotenie v teste a k druhému miestu.
Rovnako nezávislé testy nemeckých firiem ACE-Lenkrad a GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung – Spoločnosť pre technický dohľad) [2] preukázali, že s pneumatikou Dunlop Winter Response 2 treba v zimných mesiacoch rátať. Výsledky testov potvrdili druhé miesto pneumatiky, nedávno uvedenej na trh a označili ju “very recommendable/veľmi odporúčaná.”
Výsledky Švajčiarskej motoristickej asociácie TCS [3] poskytli ďalší dôkaz, že pneumatika Dunlop Winter Response 2 patrí medzi najlepšie tohtoročné zimné pneumatiky.
“Nový produktový rad Dunlop je v roku 2013 vo vývoji pneumatík na popredných miestach. Potom, čo sme zvíťazili v mnohých nezávislých testoch s našou letnou pneumatikou Sport BluReponse, v súčasnosti vstupujeme do zimného obdobia s ďalším skvelým produktom. Potvrdilo to niekoľko náročných nezávislých európskych testov pneumatík,“ hovorí Alexis Bortoluzzi, Brand & Strategy Director EMEA.
Winter Response 2, zimná pneumatika pre malé a kompaktné vozidlá, má vynikajúcu výkonnosť pri brzdení a ovládaní v zimných podmienkach. Pneumatika Winter Response 2 je ďalšou generáciou úspešnej pneumatiky Winter Response a súčasne skvelým doplnkom pneumatiky SP Winter Sport 4D, ktorá pokrýva portfólio zimných vysoko výkonných pneumatík Dunlop. Winter Response 2 je k dispozícii v 22 rozmeroch od 155/65 R14 do 195/65 R 15. Podľa európskeho štítku má pneumatika Winter Response 2 hodnotenie B v priľnavosti na mokrej vozovke. [4]
Pneumatika Winter Response 2 je navrhnutá tak, aby poskytovala istotu pri brzdení a dobre sa ovládala na snehu, na ľade a na mokrej vozovke v zimných podmienkach. Vďaka inovatívnej technológii boli tieto potreby v porovnaní s jej predchodkyňou vylepšené. Patrí sem začlenenie 45-stupňových ramenných blokov, ktoré pri zatáčaní zlepšujú priľnavosť na mokrej vozovke a na ľade. Nový profil dezénu s inovatívnou geometriou dezénových blokov vylepšuje záber pri akcelerácii a pri brzdení na vozovkách pokrytých snehom.
Zvýšená hustota lamiel vedie k viaczáberovým hranám, čím poskytuje stabilnejšiu výkonnosť na mokrej vozovke. Ďalej umožňuje lepší záber, kratšiu brzdnú dráhu a stabilnejšie zatáčanie na snehu.

Dunlop
Dunlop je jedným z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík s impozantnou históriou plnou úspechov v motoristickom športe. Značné skúsenosti z pretekov vedú značku Dunlop k zavádzaniu inovatívnych technológií aj do pneumatík určených pre bežné prevádzku. So zameraním na potešenie z jazdy, pneumatiky Dunlop ponúkajú všetkým motoristom najnovšie technológie, vrátane technológie RunOnFlat, použitej v pneumatikách, ktorými sú vybavené vozidlá ovenčené cenami, ako sú Mini, BMW 1, BMW 5/6, BMW X5/X6 a ďalšie.

Mnohé z popredných svetových automobiliek svoje vozidlá štandardne zabezpečujú pneumatikami Dunlop. Medzi ne patria Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Volkswagen a Porsche.

Viac informácií nájdete na stránkach www.dunlop.sk.

[1] Výsledky uverejnené 26. septembra. Testovalo sa 17 pneumatík na vozidle VW Polo spoločnosti ADAC, rozmer pneumatiky 185/60R15 T.
[2] Výsledky uverejnené v septembri 2013. Celkovo sa testovalo 9 pneumatík na vozidle VW Polo spoločnosti ACE-Lenkrad v Mirevale (Francúzsko) na mokrej a na suchej vozovke a v teste World Ivalo (sneh).
[3] Výsledky uverejnené 26. septembra. Testovalo sa 17 pneumatík na vozidle VW Polo spoločnosti ADAC, rozmer pneumatiky 185/60R15 T.
[4] Celkove 73 % rozmerov Winter Response 2 získalo hodnotenie B v priľnavosti na mokrej vozovke podľa kritérií európskeho štítku.